De ce România?

♦ Stat membru UE  - Aderarea României la Uniunea Europeană a avut loc la 1 ianuarie 2007. Apartenența la UE  a generat o stabilitate, uniformitate și predictibilitate legislativă în țară.

♦ Fiscalitatea este cea mai scăzută din UE cu o taxă unică de impozitare de 16%.  

♦ Conform unui sondaj al EY (European Youth), România este în top 15 celor mai atractive țări pentru investiții

♦ Debitul public al României este redus având valoarea de 40% din PIB.

♦ Relații diplomatice bilaterale cu 177 de state din 191 – Piețele de desfacere ale României și în România pentru diverse produse sunt variate și în continuă expansiune. 

 

♦ Parteneriat cu Banca Mondială - Parteneriatul dintre Grupul Banca Mondială şi România datează  din anul 1972. România a devenit membră ICSID (Centrul Internațional pentru Reglementarea Diferendelor relative la Investiții) în anul 1974, CFI (Corporația Financiară Internațională) în 1991, MIGA (Agenția Multilaterală de Garantare a Investițiilor) în 1992 şi AID (Asociația Internațională de Dezvoltare) în 2014. 

♦ Finanțare europeană: România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene, beneficiază de ajutor susținut în procesul de dezvoltare prin intermediul fondurilor europene. De la crearea unei infrastructuri de transport viabile și până la calificarea forței de muncă la standarde comparabile cu ale altor state membre, toate acestea pot fi realizate prin intermediul fondurilor europene. Astfel, fondurile europene constituie șansa României de a recupera decalajele de dezvoltare socio-economică și de a deveni competitivă la nivel european. În acest sens, în cele ce urmează ne vom concentra pe situația fondurilor structurale și de coeziune. Pentru sectorul privat fondurile europene reprezintă o șansă unică pentru modernizarea și dezvoltarea mediului economic și industrial.


♦ Investiții în infrastructură - Transilvania, unul dintre polii de creştere economică, a primit anul trecut 2 miliarde de lei pentru infrastructură rutieră, conform datelor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), respectiv 46% din bugetul total alocat pe acest segment.

♦ Creștere economică sustenabilă - Economia României a crescut cu 6% în 2016 prin comparaţie cu perioada similară a anului trecut, marcând cea mai mare creştere din rândul statelor Uniunii Europene.

♦ Forță de muncă înalt calificată la prețuri competitive - Resurse umane înalt calificate la un cost mai redus față de alte state membre UE în special în domeniul IT, infrastructură, inginerie, etc.

♦ Resurse naturale bogate - Inventarul geologic variat cuprinde petrol, gaze naturale, cărbune, aur şi resurse minerale valoroase, pământ agricol fertil,  potențial turistic insuficient exploatat.

♦ Stat Membru NATO - Pe 29 martie 2004, pe peluza Casei Albe de la Washington avea loc ceremonia festivă de primire a României ca membru al Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord. Alături de alte șase state, țara noastră încheia astfel procesul istoric de aderare la NATO, cea mai puternică alianță de securitate creată și pusă în slujba păcii, libertății și apărării democrației.